9 toonaangevende sprekers bij ‘Industrie in beeld: klimaat en economie in de regio’ op 24 juni

Op 24 juni vindt in Perscentrum Nieuwspoort ‘Industrie in beeld: klimaat en economie in de regio’ plaats. Negen toonaangevende sprekers, onder wie nu ook Agnes Mulder (Tweede Kamerlid CDA) en Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam), hebben hun aanwezigheid bevestigd. Het belooft dan ook een zeer interessante middag te worden.

De industrie is een motor voor banen, mkb, onderwijs en onderzoek. Industriële partijen opereren altijd in hun regio en vormen daar banden met overheden, mkb, roc’s, hbo’s en universiteiten. Het belang van de industrie voor de regio als werkgever is groot. Dat regionale belang willen wij onder de aandacht brengen en vormt daarom de kern van deze middag.

Stakeholders en politiek in gesprek
Circa 100 stakeholders uit politiek, overheid, bedrijfsleven, ngo’s en belangengroepen  gaan in gesprek over de kansen en uitdagingen voor de industrie bij het behalen van de klimaatdoelen met behoud van de economische kracht van de regio. Dit doen we in vijf rondes.

In iedere ronde ligt de focus op een van de vijf industrieclusters in Nederland. Aan de hand van beelden van fotograaf en kunstenaar Jeronimus van Pelt, die geduid worden door kunsthistorica Diana Wind voeren vertegenwoordigers van de industrie, politiek en NGO’s tweegesprekken. Martijn de Greve zal de middag modereren.

In de aanloop naar het evenement zullen wij op het nieuwe nieuws- en informatieportaal www.industrieplein.nl portretten plaatsen van de vijf industrieclusters. Mis het niet en volg ons ook twitterkanaal @industrieplein.nl.

De belangrijkste gasten

  • Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid VVD
  • Tom van der Lee, Tweede Kamerlid GroenLinks
  • Matthijs Sienot, Tweede Kamerlid D66
  • Agnes Mulder, Tweede Kamerlid CDA
  • Ira von Harras, directeur Zeeuwse Milieufederatie
  • Cas König, directeur Groningen Seaports
  • Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam
  • Theo Henrar, CEO Tata Steel Nederland
  • Robert Claasen, directeur Chemelot

Programma
14.30 uur      Inloop
15.00 uur      Moderator Martijn de Greve opent de manifestatie
15.10 uur       Tweegesprekken met stakeholders en Kamerleden aan de hand van
de beelden van Jeronimus van Pelt
16.50 uur      Laat je stem horen, ga in discussie met de sprekers
17.00 uur      Einde, borrel

Meld je aan!
Meld je nu hier aan. Voor vragen over de manifestatie kun je contact opnemen met Thomas Bolding, 070 3024700 en bolding@pactbv.nl.

Tot 24 juni!

Share